Projektni dan Eko- skole

 

Embed or link this publication

Description

Izvestaj

Popular Pages


p. 1

22.05.2014.година Пројектни дан Еко школе Чувај ваздух, чувај воду, заљуби се у природу

[close]

p. 2

Пројектни дан Еко школе У 730 ујутру у главном холу школе организована је изложба ученичких радова остварених на еколошке теме.Ту су били панои везани за очување природе и глобално загревање као и презентације на исте теме. Дежурни ученици из прве и друге смене били су одговорни за приказивање презентација уз помоћ пројектора.Презентације су у претходном периоду одрадили чланови Еколошке секције и ученици одељења 11 и 12. Паралелно са презентацијама,у школском дворишту су кренуле активности везане за уређење дворишта.Ученици 3 7 су са професором практичне наставе Љиљаном Тодоровић почели фарбање ограде поред паркинга школе.Придружили су им се чланови Еко секције.То је,уз смењивање ученика 11,12 ,15, 14, 43 ,била активност која је трајала до 15 часова. Ефекат рада јасно је видљив на самој огради.Ученици су спремни за нове акције, занимају се када ће поново радити сличне ствари.

[close]

p. 3

Фарбање ограде на фронталној страни дворишта текло је истовремено.Извођачи радова су већ били именовани од стране професора Руменића, али у пракси је то изгледало потпуно другачије. Придруживали су се ученици из свих других одељења, тражила се четка више, јер су сви желели да раде. Професори Бојан Дробњак и Пантелић Драган су се определили за сам крај ограде на фронталној страни. Фарбање жардињера у две различите елколошке боје је привукло ђаке, али и велики број посматрача.Било је забавно и поучно.Многи су тек сад учили да фарбају.Жардињере су наравно већ у једној од претходних акција напуњене земљом и посађене су мале кадифе.Молим вас чувајте их! За седење постоје клупице!

[close]

p. 4

Наша прошлогодишња ученица, Дајана Чеканац, студент географије, је пре неколико месеци одлучила да свој семинарски рад одради у нашој школи. Каже да је прорачун везан за сунчани сат одрадила најбрже од свих у својој групи захваљујући математици наученој код нас.А да ли је сунчани сат тачан, погледајте сами кад улазите у школу!

[close]

p. 5

Ако сте помислили да је то све за један дан, грдно сте погрешили.Одељење 43 је при сакупљању папира победило.Следила је награда.Читаво одељење се са разредним старешином Жарком Павловићем нашло у амфитеатру школе.После краћег предавања координатора Еколошке школе, које је било везано за развијање еколошког бонтона, ученици су послужени тортом и соковима.Били су јако срећни и због награде и због победе.

[close]

p. 6

Oко 1200 стиже екипа спелеолога.Момци су невероватни. Заједно са колегом Ненадом Руменићем постваљали су кућице за птице.Није било лако. Врућина, сунце, а они високо на дрвећу са осмехом на лицу.Кажу да је све ово играрија у односу на оно што преживљавају у јамама и пећинама.

[close]

p. 7

А онда у 1245 креће Еколошки квиз.Екипе су из 11,13 и 15.Било је врло узбудљиво и неизвесно до краја.Питања у рубрици „Ко зна- зна“, пантомима, асоцијације, навијање...Надам се да ће се победници обрадовати и оценама.Квиз је припремила Љиљана Јовановић, а асистирала је Славица Вулић.

[close]

p. 8

И ако сте мислили да смо прошли незапажено, погрешили сте.Биле су ту новинарске екипе телевизије Микс и невладине организације Плаве сенке.

[close]

p. 9

Хвала вам свима на подршци Нека буде још пуно оваквих дана.

[close]

p. 10[close]

Comments

no comments yet