buletin mdj 1 2018

 

Embed or link this publication

Description

buletin mdj 1 2018

Popular Pages


p. 1

Edisi Januari - Jun 2018

[close]

p. 2[close]

p. 3

PROGRAM ROAD SHOW SUKAN PBTNS MPPD 15 Mac 2018.Seramai 6 pegawai mewakili Majlis Perbandaran Port Dickson (MPPD) telah datang ke Majlis Daerah Jelebu dalam Program Road Show Sukan PBTNS MPPD sebagai mempro- masikan Kejohanan Sukan PBT ke seluruh PBT Negeri Sembilan. Yang DiPertua Majlis Daerah Jelebu Tuan Syahulnizam telah sudi meyambut kehadiran wakil MPPD tersebut. MDJ telah menerima sebuah banting Sukan PBT dan sepohon pokok hiasan sebagai tanda cenderahati.

[close]

p. 4

PROGRAM MERAKYATKAN PERKHIDMATAN AWAM DAN KARNIVAL USAHAWAN @ DUN KLAWANG Pada 22 hingga 23 Mac 2018. Telah berlangsung Program Merakyatkan Perkhidmatan Awam dan Karnival Usahawan @ DUN Klawang bertempat di tengah Bandar Kuala Klawang. Program tersebut telah dirasmikan oleh YAB Dato Seri Utama Mohammad bin Hasan melaku Menteri Besar Kerajaan Negeri Sembilan. Berbagai program telah diaturkan kursus untuk penduduk daerah Jelebu. Majlis Daerah Jelebu telah membuka kaunter aduan dan penerangan sebagai menyampaikan maklumat lebih jelas berkaitan perkhidmatan yang ditawarkan oleh MDJ kepada penduduk Jelebu. Antara jabatan yang membuka kaunter seperti Jabatan Bomba dan Penyelamat, PDRM, Pusat Zakat, AADK dan sebagainya.

[close]

p. 5

KEJOHANAN SUKAN PBT PERINGKAT NEGERI SEMBILAN 2018 Pada 30 hingga 31 Mac 2018 telah diadakan Kejohanan Sukan PBT Peringkat Negeri Sembilan bertempat di Port Dickson yang mana MPPD sebagai tuan rumah. Kotinjen MDJ telah berjaya mendapat kedudukan ke lima secara keseluruhan dan menjuarai Piala Sukan Tradisional.

[close]

p. 6

BENGKEL VARIFIKASI DAN PENYELARASAN DATA KAJIAN PERANCANGAN TEMPATAN DAERAH JELEBU 2030 23 April. Bertempat Bilik Gerakan, MDJ telah diadakan Bengkel Varifikasi dan Penyelarasan Data Kajian Perancangan Tempatan Daerah Jelebu 2030. Berbincangan antara PLAN MALAYSIA (N.Sembilan) dengan MDJ dan jabatan teknikal lain seperti IPD Jelebu, Jabatan Perangkaan, Jab Pendidikan Daerah Jempol dan Jelebu, Jab Kesihatan Daerah Jelebu, SKMM, JPS Daerah Jelebu, Telekom Malaysia, TNB dan Sains Jelebu. Perbincangan diadakan untuk mengumpul data terkini berkaitan guna tanah, kepadatan penduduk, kemudahan awam dan perumahan. Data ini akan digunakan dalam Laporan Perancangan Tempatan Daerah Jelebu bagi tahun 2030.

[close]

p. 7

Hari Terbuka Bersama MDJelebu, Felda dan Agensi- Agensi Perkhidmatan Utiliti berkaitan projek pembangunan generasi kedua Felda bertempat di Dewan Pasoh 1 Ceramah Agama Berakah Dalam Pekerjaan Oleh Tuan Haji Mohammad Rushdan bin Hj Hamid selaku Pegawai Agama Islam Daerah Jelebu

[close]

p. 8[close]

Comments

no comments yet