Embed or link this publication

Popular Pages


p. 1[close]

p. 2

Ακροστιχίδες Νέα μέρα ξεκινά Ιδανική για τα παιδιά Κοίτα Ολόγυρα το όμορφο τοπίο Λευκά είναι όλα πια Ένα χιονάκι πέφτει απαλά Τα ψηλά βουνά Άσπρα είναι τώρα πια (Σίμου Νικολέτα) Σε αναζήτησα σε ολόκληρη τη γη Όμως εσύ αποφάσισες να κρυφτείς Φάνηκε φως στον ορίζοντα Ίσως ήσουνα εσύ Αγάπη μου............. (Σίμου Σοφία) Μαραθώνιος Αθλητής Ρεαλιστής Ικανός Νίκη Αναζητεί ( Χερχελετζή Μαρίνα) Χυμώδης Ροδιά στης Ικαρίας τα Στενά και ο Τουρίστας φυτεύει μια Ιτιά δίπλα στην ροδιά Να σκαρφαλώνει ψηλά για να βλέπει Από ψηλά τι γίνεται στην αμμουδιά Να ήξερα πως θα σε έβλεπα Αγάπη μου μεγάλη Να σου ΄λεγα ένα Σ΄αγαπώ και Υποφέρω για εσένα πάλι (Τσιλπακίδου Nάνσυ) (Χ΄΄ αργυρίου Χριστίνα)

[close]

p. 3

Λουλούδι Αστραφτερό Ζαχαρένιο Αυστραλιανό Ρόδο Ονειρεμένο Σ΄αγαπώ (Κιοσέ Λάζαρος) Πίνοντας τον Βόσπορο πίνοντας πολύ ανθίζουν τα λουλούδια ομορφαίνοντας τη γη. (Γιασκολάρι Γιούλι) (Κιοσέ Λάζαρος)

[close]

p. 4

ια αυγή πρωί-πρωί νω κάτω ο ουρανός ουτίνα καθημερινή ρίδος χρώματα γεμάτος ναζητώντας την σιωπή (Νικολιδάκη Μαρία) Χαρούμενα πρωϊνά με πολλά φωναχτά αΧ Ρόμπα φορούσε η γιαγιά και έπεσε πάνω στο τρακτέΡ Ιάπωνας είναι ο γείτονας που τράβηξε του κόκκορα το λυρΊ Στο τρελοκομείο τραγουδούσε ο ΚιάμοΣ Τα πράγματα στην φυσική δυσκόλεψαν τώρα που μάθαμε το βαΤ Ιατρό χρειάζομαι τώρα που με πονά το δόντΙ Νυχτερίδες δεν υπάρχουν στο ΑφγανιστάΝ Ανακοπή καρδιάς έπαθε στα ενενήντΑ (Χ’αργυρίου Χριστίνα)

[close]

p. 5

Μέρα Ιδιαίτερη Μέρα Ηλιόλουστη Σήμερα (Γιαννακούδης Μίμης) (Καλαφάτη Ιωάννα) Μόνο Άσους Ρίχνω Ιππότη Αγαπητέ (Πεχλιβάνη Μαρία)

[close]

p. 6

ττίίγγμμαατταα σσττηηνν κκααρρδδιιάά ραύματα τεράστια ρωτας μεγάλος οβάμαι την ζωή ν δεν μ’ αγαπάς εσύ ίκη εγώ θα βρω μόνο Nα η τύχη μου φεύγει Ιστορία μου που θα πάει Καλά θα το ζήσω κι αυτό Όλος ο κόσμος είναι ένας κύκλος Σωστό, δεν πειράζει. (Μακρής Νίκος) ταν μου πεις το ’ αγαπώ (Στεφανίδης Στέφανος) Kαλοσυνάτος Λαγός Είναι Άυπνος Καλοκαίρι να έρθει θέλουμε Λαμπερός ο ήλιος στον ουρανό Είναι η αγαπημένη μας εποχή Αντίθετα με τον χειμώνα που ρίχνει όλο βροχή. (Μούτσα Κλέα) Ταξιδεύω με Άμαξα και Σκυλιά Όνειρο ήταν τελικά Σώπα μην μιλάς (Μπιμπλής Τάσος)

[close]

p. 7

Ακροστιχίδες Μ ακροχρόνιο Ι όνιο Λ ερώνει Έ να Ν αυάγιο Α πολλωνίας Μ ου αρέσει που πιστεύω στα παραμύθια Ι κανό είναι πάντα το καλό σε αυτά Λ ένε πως δεν υπάρχουν πολλά αληθινά Ε γώ όμως συνεχίζω να πρωταγωνιστώ αυτά Να πιστεύετε και εσείς ,αλήθεια σας το λέω παιδιά Αν πιστεύετε πως όλα σε αυτή την ζωή είναι αληθινά Μ ακάρι να΄ξερες πόσο πολύ μου αρέσει το βιτα Μ Ι λιάδα που ξεροψήθηκε σα να ήταν καλαμάρ Ι Λεμονάκι τυλιγμένο στην καραμέλα του αριε Λ Ένα πουλάκι μου πήρε το παγωτό μου βρ Ε Ν α, αυτή είναι η έκρηξη των διαλυμάτω Ν Α υτό το ωραίο το βιταμ μας έβαλε σε μπελ Α ( Μιλένα Τριανταφυλλίδου)

[close]

p. 8

Ένας άντρας από την Τροία ερωτεύτηκε μια κυρία ήταν μικρή και στρουμπουλή σαν ζάχαρη ήταν γλυκή ο ερωτοχτυπημένος άντρας από την Τροία. (Γιαννακούδης Νίκος) Μια καμήλα από χρυσό που είχε μόνο πόδια δυο περπατούσε κουτσά-κουτσά για να μην φάει καμιά βουτιά η κουτσόχρυση καμήλα. ( Πατσίκα Ραφαηλία) Ένα αγόρι από την Γαλλία πήγε βόλτα στην Αγγλία τον κυνηγούσαν οι μπαμπάδες γιατί άρεσε στις μαμάδες το ωραίο παιδί από τη Γαλλία. (Γιασκολάρι Γιούλι) Ήταν ένα κορίτσι από την Ισπανία που με τα τάκος είχε μανία Μια μέρα ανέβηκε πάνω σε ένα ταύρο κι έτσι κόντεψε να μπει μες τον τάφο Αυτή είναι η τακομανής από την Ισπανία ( Καλαφάτη Ιωάννα) Ήταν ένας άντρας από το Λονδίνο που έπαιζε συνέχεια μαντολίνο, κάθισε στο κρεβάτι και του γύρισε το μάτι, ο μουσικόφιλος άντρας από το Λονδίνο. ---------------------------------------------Από το Παρίσι ήρθε η Ελενίτσα κρατώντας μια βαλίτσα, κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο τραβούσε ένα πλάνο, ερχόμενη από το Παρίσι η Ελενίτσα. (Πεχλιβάνη Μαρία) Ένα αγόρι απ΄την απέναντι σκηνή μου ψιθυρίζει κάτι στο αυτί μ΄έχει ερωτευτεί μου λέει και όλο το βράδυ κλαίει το ρομαντικό αγόρι απ΄την απέναντι σκηνή! (Μούτσα Κλέα) Στη Θεσσαλονίκη ένας άντρας Περιπλανώμενος και μάγκας Που του άρεσε η φασολάδα Και θα γυρίσει την Ελλάδα Ο περίεργος θεσσαλονικιός άντρας. (Μπιμπλής Τάσος) Ήταν ένας άνδρας από τη Βραζιλία που του άρεσε η ισορροπία όμως έπεσε από ψηλά και έμεινε δίχως μυαλά ο κουτός ο άνδρας από τη Βραζιλία. (Γιαννακούδης Μίμης) Ζούσε μια γριά στα Σκόπια έκανε παρέα με δέκα βόδια. Πέντε απ΄ αυτά την μισούσαν τα άλλα πέντε την φιλούσαν. Αχ η βοιδόφιλος γριά από τα Σκόπια. (Μαρια Νiκολιδάκη.)

[close]

p. 9

Κάποτε ήταν μία βασίλισσα από την Γαλλία Που ο λαός της έλεγε κάνε κάτι ο κόσμος πεινά Και ο Ναπολέων στη μάχη του Βατερλώ Έχασε από έναν Βρετανό και τώρα εγώ γελώ και η βασίλισσα έλεγε φάε παντεσπάνι και θα σταματήσει η πείνα. Ένας λαβωμένος στρατιώτης από το Βέλγιο Τα βέλη αιχμηρά χτυπούν το γυμνό του στέρνο Κρατάει ανθισμένα τριαντάφυλλα στα δυο του πληγωμένα χέρια Προσμένει την ελπίδα, μαχόμενος την πικρή αδικία. Ο λαβωμένος στρατιώτης αιμορραγεί μπροστά στης ψυχής το ερείπιο. Μια κυρία απ τη Γαλλία καθάριζε όλο με μανία Παντού πήγαινε με ένα πανί που είχε πάνω ένα γατί Η κυρία με τη καθαρομανία από τη Γαλλία. Μία γάτα από τη Μάλτα έκανε όλη μέρα σάλτα Όπου και να πήγαινε χοροπηδούσε και ο κόσμος τη κοιτούσε Η σαλτοφόρα γάτα από τη Μάλτα Μία Σία απ΄τη Ρωσία έκανε όλη μέρα αστεία Όπου κι αν πήγαινε μιλούσε και ο κόσμος με τα αστεία της γελούσε Η ξεκαρδιστική Σία απ΄τη Ρωσία Ένας πελαργός από τη Σάμο καθόταν όλη μέρα χάμω δε πετούσε δε μιλούσε όταν είχε κέφια τραγουδούσε Ο περίεργος πελαργός από τη Σάμο (Σίμου Νικολέτα) (Χριστίνα Χ’’ αργυρίου) Ήταν ένας τύπος από την Λάρισα Που τις ταινίες του αγάπησα Έκανε πολλές ταινίες Και είχε διάφορες μανίες Ο μανιακός από την Λάρισα. (Στεφανίδης Στέφανος)

[close]

p. 10

Ένας άντρας από την Αριδαία Με μούσια κραυγαλέα Ξεπακετάρει πακέτα Και παίζει με μία ρακέτα Ο μουσάτος άντρας από την Αριδαία -Στέφανος Στεφανίδης-

[close]

p. 11

Το βράδυ αυτό θέλω να σωθώ από το δάκρυ της γης. (Τριανταφυλλίδου Μιλένα)

[close]

p. 12

Nικολιδάκη Μαρία

[close]

p. 13

Άγχος έχουμε στις εξετάσεις μα δεν μασάμε εμείς! Μούτσα Κλέα Κιουρτσή Όλγα

[close]

p. 14

Ζωή ανθίζει Λουλούδια μοσχοβολούν Όμορφη φύση. Καύσωνας εδώ Καμία στάλα νερό θάλασσα ζητώ. Μακρής Νίκος Ζήσε όπως θες! Κάνε μια νέα αρχή, καινούργια ζωή. (Xατζηαργυρίου Χριστίνα)

[close]

p. 15

Χιονοπόλεμος χωρίς τις χιονόμπαλες τέλος η χαρά! ( Γιαννακούδης Νίκος) Οι κουραμπιέδες τα λαμπάκια του δέντρου ήρθαν οι γιορτές! (Πατσίκα Ραφαηλία) Πεχλιβάνη Μαρία ~ Στο τζάμι μία ~ ~ νιφάδα που σε λίγο ~ ~ αφανίζεται ~ Καλαφάτη Ιωάννα

[close]

Comments

no comments yet