Revista 2018

 

Embed or link this publication

Description

Escoles Betlem

Popular Pages


p. 1

Tots junts Escoles Betlem Abril 2018 núm.19

[close]

p. 2

Escola Barcelona A la nostra escola “ALEGRIA” s´escriu amb lletres grans, és per nosaltres molt important veure com els nens i nenes cada dia arriben contents a l´escola i gaudeixen amb les activitats, i fan dels aprenentatges una estona bonica i divertida on compartim vivències i emocions. Les nostres mestres i Miss , ens ensenyen a jugar, a compartir, a experimentar, a manipular, a cantar, a ballar, a crear i pintar i cada dia fem psicomotricitat i juguem a la nostra piscina de boles. Durant el curs hem treballat tot un seguit d’activitats relacionades amb l’experimentació, creiem que és molt important treballar-ho des d’aquestes etapes, ja que la millor forma que tenen els nens d’aprendre és a través de les accions. L’experimentació els permet manipular, observar allò que estan realitzant i conèixer els materials i les seves possibilitats. A l’escola donem molta importància a les activitats relacionades amb l’art, on els petits tenen la llibertat de poder expressar-se de manera lliure i expressar les seves emocions. Creiem que es molt important treballar l’anglès des d’una etapa primerenca, és per això que a l’escola donem molta importància a aquesta llengua, treballem l’anglès com un joc a la vegada que els petits aprenen a través de jocs, contes, cançons, Bits..

[close]

p. 3

P1 Art The Art is every day more and more present in our classes. The children in P1 work every day the creativity and the different techniques to maximize all the creative outline and to open their curiosity towards all the possibilities that the art and its techniques offer us. We love touching, smelling, painting, sticking, tearing, setting.... and we do all these using all our senses: see, hear, touch, smell and taste.

[close]

p. 4

Treballem les emocions Les emocions són mecanismes que ens ajuden a reaccionar amb rapidesa davant successos inesperats que funcionen de manera automàtica, són impulsos per actuar. Cada emoció prepara a l’organisme per a una classe diferent de resposta; per exemple, la por provoca un augment del batec cardíac que fa que arribi més sang als músculs afavorint la resposta de fugida. Les emocions són importants i cal que les treballem a l’escola. L’educació emocional afecta el desenvolupament dels alumnes, ja que incentiva la seva motivació, predisposa a actituds més positives, millora les seves relacions i obté millors resultats acadèmics. Per aconseguir que un nen creixi, en tota la dimensió de la paraula, no n’hi ha prou amb l’adquisició de coneixements. Generar un clima emocional positiu també influirà de forma decisiva en el seu desenvolupament. Si l’educació ha de ser un procés d’aprenentatge per a la vida, les emocions són molt importants i les hem de tenir en compte. Els diferents tipus d'emocions són:

[close]

p. 5

IRA: Ràbia, enuig que apareix quan les coses no surten com volem o ens sentim amenaçats per alguna cosa o algú. ALEGRIA: Sensació de benestar i seguretat que sentim quan aconseguim algun desig o veiem complerta alguna il·lusió. TRISTESA: Pena, solitud, pessimisme davant la pèrdua d’alguna cosa important o quan ens han decebut POR: Anticipació a una amenaça o perill (real o imaginari) que produeix ansietat, incertesa, inseguretat. SORPRESA: Sobresalt, sorpresa, desconcert. És molt transitòria i ens permet una aproximació cognitiva per saber què està passant. A la classe de P2, durant aquest trimestre treballarem les emocions a través del conte., especialment amb la llegenda de Sant Jordi. Explicarem el conte i els alumnes hauran de relacionar el que diu la historia amb la cara que demostra aquella emoció.

[close]

p. 6

English and colours “We go very happy to the English Colours ...” Every Tuesday we start the adventure of English and Colours. A way to learn English, enjoy learning and spending a great time playing, singing, acting and a lot of activities to spend the best time ever! This term we’ll enjoy all the natural spaces that we have at school to discover an unimaginable world, to play a lot of fine motor games in the middle of nature. We’re experiencing English with our friends and classmates and with a lot of playful activities designed for the smallest ones. Will you join us ? “And I go, I go, I go...”

[close]

p. 7

Working with the light in P2 In the fine motor class in P2 we use the flashlights to play and learn about stimulation. We learn how to create using the senses, playing and experiencing. The flashlights offer us a motivating resource to invent, to play games with the light, to draw in the air and to work the emotions. We work the sense of sight using the feelings and the connection between the body and the outside space. The perceptive ability is present in the movements we do and we discover a lot of other capacities through the creative action.

[close]

p. 8

“Let’s go....” P4 Theater We love playing theater. We have fun, we learn, share and work a lot of stories. We are best actors more and more every day and we learn how to speak in public. We enrich our vocabulary and a lot of expressions of every day life. Our Misses motivate us to do it every time better. Learning stories and acting in them in the best way to learn by having fun, in a group and sharing greeeeat moments !

[close]

p. 9

P5 project After spending some time this year learning about Constellations, this Term in Project we learn about the Earth and the Moon: their movements and how the way they move affects our planet. We study Moon's Movements: Revolution and Rotation and Moon Phases: full moon, new moon, first quarter, etc. We discover a whole new world and through experiments, games, songs and stories we learn a lot of interesting things about everything that surrounds us.

[close]

p. 10

Joc simbolic Quan els nens juguen a ser policies, metges, mestres, pares o mares, estan realitzant joc simbòlic. Són molt habituals en els nens quan passen a realitzar jocs més elaborats i no només activitats lúdiques en les que simplement manipulen objectes. Han passat a una nova fase evolutiva de la seva infància, fonamental per el seu desenvolupament cognitiu i emocional. Tots aquests jocs simbòlics tenen multitud de beneficis: 1. Representen situacions mentals reals o inventades. 2. Afavoreixen el desenvolupament del llenguatge. Sobretot si, per exemple, juguen a ser metges o mestres doncs en aquestes escenes necessiten comunicarse verbalment, ja que han d'explicar coses als seus pacients o alumnes. 3. També afavoreixen la motricitat, sobretot si juguen a ser policies y han de perseguir als "dolents". O són els "dolents" i han de fugir dels policies. 4. Contribueixen a desenvolupar-se emocionalment, doncs els ajuda a posarse al lloc dels altres i ha observar els sentiments dels altres (aprenent el que és la resiliència). 5. En els jocs simbòlics col·lectius desenvolupen rols diferents, contribuint a assumir i acceptar certes regles. 6. Fomenten la imaginació i la creativitat. 7. Els ajuda a comprendre i assimilar el seu entorn. 8. Ajuden a recrear situacions que potser els és dificultós de fer a la vida real. 9. Els ajuda a assimilar i acceptar coses que no els agraden de la seva realitat, reproduint escenes que els són desagradables. 10. Poden comprendre millor el mon dels adults 11. Els ajuda a forjar la seva personalitat i a afavorir la seva socialització, especialment quan el joc és col·lectiu.

[close]

p. 11

És fonamental que els pares i educadors permetin als nens jugar en llibertat, però també és bo observar-los, doncs mitjançant el joc els nens transmeten i canalitzen les seves pors, les seves angoixes, es desfoguen i alliberen tensions. Per tant, és una valuosa font d'informació que ens permetrà poder ajudar-los en el seu desenvolupament evolutiu. Perquè escollir joguines fabricades amb material natural ? Són imperfectes: Com les persones. Transmeten als nens que no deuen intentar ser perfectes. Són únics: No hi ha cap altre igual. Tots tindran les seves pròpies marques, els seus dibuixos naturals. Les persones no som productes d'una cadena, cadascú de nosaltres és únic. Estimulen els sentits: Els elements naturals i nobles (com la fusta, el vidre, la llana, etc..) tenen característiques pròpies com el pes, la consistència, la textura i fins i tot la delicadesa del material que confereix un valor a la mateixa joguina. Al tenir un pes propi, una olor, una temperatura, fa que els mateixos nens tinguin una cura diferent de la joguina. Per aquests motius , a l'aula de P3 la majoria de racons segueixen aquestes característiques. Cada safata de fusta conté objectes de diferents materials naturals i de joc des estructurat perquè els infants puguin desenvolupar el seu joc lliure potenciant així la seva creativitat.

[close]

p. 12

Robotica a Infantil A l’escola hem incorporat la Robòtica com a eix d’aprenentatge de la resta de llenguatges. Gràcies a aquesta metodologia millora l’aprenentatge de l’alumne, fomenta l’autonomia, promou la capacitat de resoldre diferents problemes, millora la capacitat d’atenció i de concentració, potencia habilitats com la creativitat, l’organització i la comprensió, millora la capacitat lògica i de càlcul i potència l’ interès per l’experimentació. A més a més d’augmentar la motivació dels alumnes, és una eina d’aprenentatge que potencia el desenvolupament de les competències i les habilitats fomentant la investigació, el treball cooperatiu i la resolució de reptes. D’aquesta manera aporta la creació d’estratègies, la comprensió lògica i el pensament abstracte. Els alumnes aprenen diferents temàtiques amb l’ajuda d’en Next, el robot que es desplaça pel terra amb comandaments de direccionalitat sobre el qual els propis nens i nenes fan la seva programació fent servir els botons que porta integrats a la part superior (endavant, endarrere, dreta o esquerra). En Next, sempre es desplaça pels tapets, superfície rectangular de plàstic amb diferents imatges. Al llarg d’aquests trimestres hem elaborat nosaltres els nostres propis tapets, hem creat tapets de Geografia on hem treballat els països, les capitals i els monuments. També hem representat els tapets per aprendre les constel·lacions, hem après a sumar i restar amb l’ajuda dels tapets de números i hem formulat paraules amb els tapets de lletres. A més a més, també disposem de targetes de programació que els alumnes les fan servir per assajar el recorregut abans de fer-lo sobre el robot. Amb el Next aprenem ens divertim i treballem en equip!

[close]

p. 13

Llengua-5 Dins l’àrea de llengua i per tal de anar dominant cada vegada més el vocabulari, els alumnes de cinquè van “jugar” a representar mímicament adjectius. Aquest exercici que amb accions (verbs) resulta més fàcil, es complica força amb els adjectius. Aquí en teniu una mostra. 5th grade students wanted to welcome Autumn in a very special way; creating some great pieces of art! In their work they used imagination to mix autumn colours and motives like autumn leaves to create a mural that you can see in the corridor just in front of their class. They coloured using crayons in an abstract way, then they scratched autumn motives using sharp objects. Once they finished, they covered it in varnish to make it SHINE! Autumn art

[close]

p. 14

Escribimos noticias - 5 Los alumnos de quinto han trabajado la redacción de noticias. ¡Se han convertido en periodistas por unos días! Además de aprender lo han pasado muy bien. Felicidades Betlem (Felipe Gracia) En el concierto, dedicado a los 50 años que ha cumplido la escuela, cantamos varias canciones y también las bailamos. Entre canción y canción hubo varias obras para explicar sobre qué iban las canciones. Según la cara de los padres y las nuestras el concierto fue muy ameno y divertido. Este hecho ocurrió el 20 de diciembre de 2017.Ahí estábamos todos los alumnos de la escuela en el teatro Monumental de Mataró en agradecimiento a la fundadora de la escuela. La “Escola Betlem” celebra cincuenta anõ s (Aleix Mayné) El día veintidós de diciembre, la “Escola Betlem” hizo un gran concierto celebrando el cincuenta aniversario de la escuela. Participaron casi todos los niños del colegio: desde P-3 hasta 2º de bachillerato. Se celebró en un teatro de Mataró: el “Teatre Monumental de Mataró”. Se cantaron muchas canciones. Cada canción estaba relacionada con la historia que inventó Enric Colomer. Hubo niños que no cantaron, sino que solo actuaron. Al final, gracias al esfuerzo de los alumnos, profesores y personal de la escuela, el concierto quedó muy bien, ¡fue todo un éxito!

[close]

p. 15

Un concierto excepcional (Carlota Sola) El día 20 de diciembre del 2017, todos los alumnos y profesorado de las Escoles Betlem , en el Teatro Monumental de Mataró , celebraron un concierto impresionante que les costó semanas de trabajo coordinar. Todo esto surgió porque era un día muy especial para la Srta. Pilar, la directora: era el día del 50 aniversario de las Escoles Betlem , la escuela que ella misma fundó. Todos los alumnos lo hicieron con muchas ganas, aunque hubiesen tenido que hacer dos conciertos. Todos los profesores se emocionaron, e incluso algunos lloraron de alegría. El misterio de internet en clase de inglés (Emma Zea) Los lunes, miércoles, jueves y viernes en la clase de inglés, Miss Brenda quitaba el pen de internet para poner el suyo. El misterio siguió todo el primer trimestre en la clase de 5º, hasta que un día la señorita Eli le dijo que no quitara el pen porque no habría internet en la clase. Desde ese día Miss Brenda a veces quita el pen, aunque se lo decimos siempre. Aun así en la clase sigue habiendo poco internet. Gran musical de toda la Escuela Betlem (Noa Carbó) La escuela Betlem cumplió 50 años. Para celebrarlo hicieron un concierto musical. Fue muy bonito.¡ Hasta pusieron vídeos de los niños y niñas de toda la escuela! Los niños y niñas tuvieron un gran éxito. Como todos cuentan, estaban en un teatro, llevaban camisetas con el logo de 50 aniversario y sobre todo ensayaron un montón. Hubo una cosa inesperada: un cantante famoso fue a cantar con los niños y niñas una canción que compuso él titulada “Que Boig El Món”. Por el nombre de la canción, tiene pinta de ser rokera.

[close]

Comments

no comments yet