Η βαλίτσα με τις τρεις τσαγιέρες

 

Embed or link this publication

Description

παραμύθι

Popular Pages


p. 1[close]

p. 2

…Ήταν μια φορά κι έναν καιρό ένα δάσος κι εκεί στη μέση του ζούσε ένας δράκος που όλοι τον φοβόντουσαν. Οι μόνοι που δε φαίνεται να ανησυχούν είναι το νεοφερμένο ζευγάρι που στήνει το σπιτικό του στην άκρη του χωριού.

[close]

p. 3

Ζουν ευτυχισμένα και μεγαλώνουν το μικρό κοριτσάκι τους χωρίς να του μάθουν τι θα πει φόβος, ώσπου η μικρούλα αποφασίζει να γνωρίσει τον κόσμο πέρα από τον ορίζοντα..

[close]

p. 4

Για να τον μάθει έπρεπε να περάσει από το δάσος.

[close]

p. 5

ξεκίνησε μια μέρα το …ταξίδι του κι ας ήξερε πως θα τον συναντήσει

[close]

p. 6

Είχε μαζί του μια βαλίτσα που του ‘χαν δώσει οι γονείς του, μια βαλίτσα με τρεις τσαγιέρες. Και τούτες οι τσαγιέρες εκτός από τσάι είχαν μέσα τους κι από ένα δώρο :Υπομονή, θάρρος και σοφία…"

[close]

p. 7

Στη διάρκεια του ταξιδιού της συνάντησε έναν ξυλοκόπο , το δέντρο που μιλάει το άλογο πάνω στη γέφυρα και έφτασε μέχρι τη λίμνη που δεν έπρεπε να κοιτάξει μέσα στα νερά της. Μετά από αυτές τις περιπέτειες γνωρίζει τον Δράκο

[close]

p. 8

Ο οποίος προσπαθεί να την κρατήσει κοντά του με κάθε τρόπο Ακόμα και να την αιχμαλωτίσει.

[close]

p. 9

καταφέρνει να τον ημερώσει τραγουδώντας και με την υπομονή, τη σοφία , το θάρρος και τη δύναμη της αγάπης που οι γονείς της έχουν κλείσει μέσα σ’ εκείνη τη μικρή βαλιτσούλα με τις τρεις τσαγιέρες.

[close]

p. 10

Οι δυο τους, το κορίτσι και ο δράκος, ξεκινούν ένα μακρύ ταξίδι και με μοναδικό τους όπλο εκείνη τη μικρή βαλιτσούλα κατορθώνουν να διώξουν από τον κόσμο το φόβο και τον τρόμο που κάποιοι χρησιμοποιούν για να εξουσιάζουν τους άλλους.

[close]

p. 11

Έτσι λοιπόν φέρνουν την ειρήνη, την αγάπη, την πίστη και την ελπίδα σ’ όλα τα πλάσματα από τη μια κι απ’ την άλλη πλευρά του ορίζοντα, με την υπομονή τη σοφία και το θάρρος. Και ζήσαν αυτοί καλά και ‘μεις καλύτερα!!!!

[close]

Comments

no comments yet