Författare 1 år 5

 

Embed or link this publication

Description

presentationer

Popular Pages


p. 1

Astrid Anna Emilia Lindgren(född Ericsson) Astrid växte upp på gården Näs i Vimmerby i Småland. Redan som 18-åring for Astrid, ensam och gravid till Stockholm där hon utbildade sig till kontorist. Astrid Lindgren eller Astrid Ericsson som hon hette innan hon gifte sig är född den 14 november 1907. Astrid dog den 28 januari 2002 och blev 94 år gammal. På 1930-talet skrev hon sagor för tidskriften Landsbygdens jul. Hon var då hemmafru och frilansade som stenograf. Astrid Lindgren har skrivit över 30 st böcker och några böcker har blivit jättekända. Dom mest kända böckerna är Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och Ronja Rövardotter. Astrid Lindgren genre är komedi. Jag har valt att läsa Pippi Långstrump för att jag tycker att hon är rolig och tokig.

[close]

p. 2

Emma Askling Hej! Idag tänkte jag berätta om en författare som heter Emma Askling. Emma är född 1976. Hon är 41 år. Hon har skrivit fyra böcker som heter Isak är en hjälte, Isak är en tjuv, Det övergivna huset och en till bok som är min favoritbok, den heter Dolda tecken. Dolda tecken är min favoritbok för att den är jätteläskigt, jag tycker att den är läskig för att det händer mycket överraskande saker. Hennes böcker är läskiga och lite roliga. I augusti 2017 kommer hennes nästa kapitelbok från 9 år till 12 år, den heter "En bästis". Emma bor nu i Strängnäs i Södermanland. Hon har uppvuxit i Östergötland i Åtvidaberg. Emma gillar att läsa, skriva och träna. I hennes familj finns det fyra medlemmar. Det är hon, en man och tre barn. Jag har hittat fakta från Emma Asklings blogg. / Zuzanna

[close]

p. 3

Eoin Colfer är en irländsk författare som till yrke är en lärare. Eoins ålder är 52 år. Den populäraste serien är Artemis Fowl. Artemis tillfångatar en vätte från underjorden. För att Artemis ska släppa vätten vill han ha en lösensumma på väldigt mycket guld. Vätten heter Holly Short och jobbar inom PYSS som är polisen i underjorden. Fowls valspråk är "Aurum est potestast" som betyder "Guld är makt". Eoin Colfer har skrivit en bok som heter "Mellan himmel och helvete". Det handlar om en 14-årig tjej som blir mördad. Hon är en "lila" person, det innebär att hon har ett uppdrag på sig som utspelas på jorden, alltså inte himmelen eller helvetet. Om man klarar uppdraget så hamnar man i himmelen och om man misslyckas hamnar man i helvetet. Genre i Eoin Colfers böcker är fantasy.

[close]

p. 4

Astrid Lindgren Hon född 14 november 1907 hon blev 95 år och hon dog 28 januari 2002. Hon född i Vimmerby i Småland. Hon arbetade på Vimmerby tidning. Astrid skrivit 95 olika språk. Hennes kända bok heter Pippi Långstrump och hon skrev boken år 1945. Hennes första bok heter: Britt-Mari lättare sitt hjärta. hennes böcker är roliga och spännande. Astrid Lindgren är också en lyssnade berättare för barn och vuxna. hennes kända böcker är: -Pippi Långstrump -Alla vi barn i Bullerbyn -Nils Karlsson-pyssling -Mio min Mio -Rasmus på luften -Madicken -Emil -Vi på Saltkråkan -Karlsson på taket -Ronja Rövardotter -Lotta på Bråkmakargatan

[close]

p. 5

Martin Widmark Idag ska jag ha en presentation om Martin Widmark och ska berätta om hur han är som en författare. Martin Widmark är känd som barnboksförfattare.Martin Widmark gillar att skriva böcker och att rita bilder till boken/texten. Han har även skrivit ungefär 25 LasseMajas böcker. Han gillar barn med sina pusseldeckare för barn i mellan ålder har Martin Widmark kommit och ska bli en av Sveriges mest lästa författare. Serien LasseMaja dektevtiv byrå är (illustrerad av Helena Willis) och Helena Willis är född 1964 i Stockholm. Men Martin Widmark har även en mellan namn:Karl Martin Widmark heter han. Martin Widmark är född 1961 i Sturefors 19:e mars och är en ungdomsförfattare. Tack att du läste och tog din tid att läsa min presentation om Martin Widmark. Här kommer några bilder på han Hittade fakta på Martin Widmarks sida och på Google.

[close]

p. 6

Astrid Lindgren. Hennes namn när hon föddes var Astrid Emilia Ericsson. Föd 14 november 1907 i Vimmerby som ligger i det svenska landskapet Småland. Död 28 januari 2002, hon vart 94 år gammal. Hon var en hemmafru och frilansade som stenograf. Som 18åring var hon ensam och gravid. Hon åkte då till Stocholm. Hon har skrivit massor med barn böcker som Pippi, Emil i Lönneberga, Bröderna Lejonhjärta, och många mer. Hon skriver komedi, drama, fantasy. Hennes böcker är bra för dom är roliga och spännande.

[close]

p. 7

Helena Bross Hon är född i Stockholm den 13 april 1950. Helena hade svårt i skolan när hon var liten. Hon hade svårt att läsa. När klassen hade roliga timmen så gick Helena till en läs fröken för att lära sig att läsa. Hon blev testade av en skolpsykolog som hon talade om att Helena var ordblind och det betyder dyslexi. När Helena började i trean kom hon i en läsklass. Det var en liten klass där alla hade svårt med läsning. Läraren var en äldre dam som specialiserat sig på läs- och skrivsvårigheter. Hon blev en mycket betydelsefull person för Helena. Hon lärde sig läsa och tyckte att det var roligt. Helena började tycka om att skriva böcker. Böcker som Helena har skrivet Hon har skrivet barn böcker som t.ex. Spöket iskolan .hemliga kompisar. Helena har skrivet 20 böcker.

[close]

p. 8

Astrid Lindgren Astrid Lindgren var född 14 november 1907 och hon blev 95 år. Hon dog 28 januari 2002.hon växte upp i Vimmerby i Småland och hon bodde i Linköping.Hon arbetare på Vimmerby tidning. När hon var 18 år då flyttade hon till Stockholm där hon utbildades som en kontorist 1930 talet skrev hon sagor för tidningar. Hennes genre är roliga böcker. Hon skrev böcker Ex Pippi Långstrump går ombord,Ronja Rövardotter och andra flera böcker.

[close]

p. 9

Kazu Kibuishi Kazu Kibuishi är född den 8:e april 1978. Han är 38 år. Han gifte sig med sin kamrat Amy Kim Ganter, och har två barn som heter Juni och Sophie. Han gjorde Amulettböckerna. Det finns sammanlagt 7 böcker. Kazu är också självaste illustratören och författaren av böckerna. Den senaste boken, del 7, kom ut 2016. Han bodde först i Tokyo, Japan men sen flyttade till Amerika. Kazu blev drabbad av en sjukdom som var livshotande. Han fick vara i koma för behandling. Han har vunnit Bokjuryn 4 gånger. Det är en tävling som barnens bibliotek ådnar. Barn som är från 9 år får läsa Amulett böckerna. Kazu säger att det kommer komma ut två böcker till! Boken Amulett är en fantasy bok. Boken är även lättläst. Fakta av Wikipedia och Barnens bibliotek.

[close]

p. 10

Astrid Lindgren Jag ska skriva om Astrid Lindgren. Astrid Lindgren var en barnboksförfattare, manusförfattare och förlagsredaktör. Astrid Lindgren eller Astrid Anna Emilia Ericsson som hon hette förr, hon föddes 14 november 1907 i Vimmerby landsförsamling i Småland. Och hon dog 28 januari 2002 och hon blev 94 år. Hon var en svensk barnboksförfattare, det är bland annat Astrid som skrev de kända böckerna och även filmerna: Pippi Långstrump, Alla vi barn i Bullerbyn, Mio min Mio och Emil i Lönneberga. Men hon har även skrivit många fler böcker. Och hon har faktiskt gjort filmer av de flesta. En bror hon hade var Gunnar Ericsson. Hennes pappa var en prästgårdsrendator, och redan när hon var liten deltog hon i sysslorna på gården. Hennes genre var komedi/roliga. Mina egna favorit böcker är nog, Ronja Rövardotter och Rasmus på Luffen. Jag gillar nog de böckerna pågrund av att ja läste de mycket när ja var mindre och även gillade filmerna.

[close]

p. 11

Mårten Melin. Mårten Melin är en ganska känd författare som skriver barn och ungdomsböcker. Mårten Melin är född 9 december 1972 i Huddinge utanför Stockholm. Mårten fyller 45 år i december. Mårten Melin har skrivit sammanlagt 60 böcker. Han skriver både ungdomsböcker och barnböcker. Hans första bok som han skrev heter:Mera glass i däcken. Som kom ut 2003. När Mårten skriver böcker brukar han att ta idéer från film och verkligheten. Mårten brukar även att samla på gamla leksaker från när han var liten. Mårten har även också skrivit manus till bamse. Till.ex Bamse och Reinard räv, Bamse och Poliserna... Och mer... Mårten Melin genre är lite romantik och fantasy. Jag har läst tre böcker av Mårten Melin böcker och de heter förvandlad, Pixis bok och liksom helt magiskt med 12 berättelse i en bok. Och den bästa av alla de böckerna jag har läst tycker jag att Pixis bok var bäst. Men skulle vilja veta lite mer om slutet. Fakta från Wikipedia och na.se Av Lah Poe.

[close]

p. 12[close]

p. 13[close]

p. 14[close]

Comments

no comments yet