Solsystem

 

Embed or link this publication

Description

Ella Eng

Popular Pages


p. 1

Vårt solsystem Fakta om planeter och om solen.

[close]

p. 2

Det här är vårt solsystem. Där lever vi

[close]

p. 3

Solen Solen är en brinnande klot. Solen har en inre kärna som är det varmaste på hela solen det är där i från den varmaste värmen kommer i från. Solen består av flera lager som heter olika saker. Det här är solens symbol ⊙

[close]

p. 4

Merkurius Merkurius är planeten närmast solen. Det här är Merkurius symbol ☿

[close]

p. 5

Venus Venus symbol är ♀ Venus är näst närmast solen. Venus har fått sitt namn efter den romerska kärleksgudinnan.

[close]

p. 6

Jorden Jorden heter också Tellus. Jordens symbol är ⊕ Jorden är den enda beboeliga planeten vi vet om. Jorden är den tredje planeten i solsystemet. Jorden har en måne.

[close]

p. 7

Mars Mars symbol se ut så här ♂ Mars är den fjärde planeten från solen. Mars är en planet men en av våra månader heter faktiskt Mars också.

[close]

p. 8

Jupiter Jupiters symbol är ♃ Jupiter är den femte planeten från solen. Jupiter lyser med gulvitt sken och är tidvis ett av himlens ljusaste objekt.

[close]

p. 9

Saturnus Saturnus symbol är ♄ Saturnus är den sjätte planeten från solen. Saturnus en jätteplanet. Saturnus har en djup atmosfär av väte och helium.

[close]

p. 10

Uranus Uranus symbol är ♅ Uranus är den sjunde planeten från solen. Den har fått sitt namn efter det latinska namnet på himlen som gud.

[close]

p. 11

Neptunus Neptunus symbol är ♆ Neptunus är den sista planeten som inte är en dvärgplanet. I det inre finns en fast kärna av sten och metall omgiven av vätska. Neptunus heter en gammal havs gud.

[close]

p. 12

Pluto Pluto är en dvärg planet. Är en av dom yttre planeterna i vårt solsystem. Plutos symbol: ♇

[close]

p. 13

Jag har hittat fakta på NE Av Ella Eng

[close]

p. 14[close]

Comments

no comments yet