Veszprémi Ringató Körzeti Óvoda

 

Embed or link this publication

Description

Veszprémi Ringató Körzeti Óvoda

Popular Pages


p. 1

Veszprémi Ringató Körzeti Óvoda A Mosoly Világnapja Előkészítés: Óvoda feldíszítése: Ablakfestés Mosolygó plakátok kihelyezése az óvodában Óriásplakát elkészítése RINGATÓ MOSOLYNAP felirat betűinek elkészítése Programleírás: Reggel érkezéskor, minden óvodás gyermek, egy nyakba köthető kis medált kap ajándékba, melyre saját kezűleg mosolygó arcot rajzolhat. A konyha reggelire tejbegrízzel kedveskedik kicsiknek és nagyoknak. A kakaó egy mosolygó sablonon keresztül kerül rá, így mindenkinek igazán mosolygósan kezdődhet a nap. 11 órakor zenés gyülekező után, közös mozgás az óvoda udvarán az Ugi-bugi dalra Nagycsoportosok segítségével óriásplakát kifeszítése, majd közös fotó elkészítése.

[close]

p. 2

Képek a programról: Ringató óvoda Erdei Tagóvoda

[close]

p. 3

Kuckó Tagóvoda Veszprémi Ringató Körzeti PeÓdvagoódgaiai asszisztens csapata

[close]

p. 4

Óvodavezetőként egy hatalmas intézményben, 20 gyermekcsoporttal, 83 fő munkatárssal, nagyon fontosnak érzem, hogy a szakmai munka mellett, legyen lehetőségünk a közösség építésére, a közösséget alkotó emberek mentális egészségének megőrzésére. Gyermekekkel foglalkozó felnőttek elhivatottsága ,lelki egészsége, pozitív életszemlélete , szeretete a gyermekek felé, a legkiemelkedőbb kompetencia. Természetesen nem vagyunk és nem is kell egyformának lennünk. A felsorakoztatott vélemények az előadásról kollégáim véleményét, érzéseit tartalmazzák:

[close]

p. 5

 Tetszett az előadás, bár új információt személyesen számomra nem adott. Mégis olyan dolgokra hívta fel a figyelmemet, amit éppen akkor és éppen ott kellett hallanom. Az előadó kommunikációja megnyerő az egyszerűségével, közérthetőségével. Fontosnak tartom, hogy azon kollégák felé, akik nem foglalkoznak önismerettel, belső világuk megismerésével, kis ablakot nyitott és elgondolkoztatta őket az életükről, a világhoz való viszonyulásukról. A mosoly ha őszinte, a szeretet megnyilvánulása embertársaink felé. Világunk működésében ennél nincs fontosabb. Ha szereted embertársaidat, az állatokat, a természetet, önmagadat, minden a helyére kerül. És ha ehhez csak egy őszinte mosoly kell, miért ne? Sok sikert Évának e nemes küldetés véghezviteléhez!  A pénteki előadással kapcsolatban jelezném egy-két gondolatomat. Számomra lélekemelő volt a mondandója az Évának. Lényeges dolognak tartom én is azt,hogy legyen mindig naponta pár perc időnk önmagunkra. Tudjuk meglátni és megláttatni másokkal is az élet egyszerű szépségeit is. Lehet,hogy a vicceket én mellőzném az előadásból,úgy hitelesebb lenne. Vagy lehet,hogy a viccválasztás nem volt éppen szerencsés!!!Hát röviden ennyi!remélem,hogy volt az irományomban hasznosítható rész  Az előadás hangulata kellemes volt, nagyon sok pozitív gondolatot élesztett újra bennem! Emlékeztetett sok olyan igazán fontos dologra, mely mellett gyakran elmegyünk a mindennapi nagy rohanásban. Lehetőségem volt magamról és az életemről is egy pici tükröt kapni, a szórakoztató rövidke játékokkal. Nagyon élveztem, és sokat nevettem. Hálás vagyok, hogy részt vehettem Éva előadásán!  Tetszett a pénteki előadás. Jó volt, hogy egy kis színt vitt a hétköznapok taposómalmába pozitív kisugárzásával Farkas Éva. Irigylésre méltó a hozzáállása, a merészsége, a pozitív gondolkodása. Köszönjük, hogy meghallgathattuk.

[close]

p. 6

 Köszönjük a szervezést, hogy egy merőben új, de igen érdekes és tanulságos előadáson vehettünk rész- Szeretném Évának is megköszönni az izgalmas, érdekes délelőttöt, kicsit hozzájárult ahhoz, hogy felismerje aki még nem jött volna rá,hogy mindennapjainkban is sokkal barátságosabbnak kell lennünk magunkkal és másokkal szemben is. Elfeledtette a napi feszültséget, melyet cipelünk, pedig nem kellene. Mért nem tudunk kellő lazasággal élni? Legyünk önmagunk! Közben vigyázzunk hogy másokat ne sértsünk meg. A mosoly a boldogság visszaköszön, túl rövid az idő, hogy ne ezt éljük meg nap mint nap !- Itt belül. Ezek jutottak így most eszembe köszönöm, szép napokat kívánok!  A pénteki előadáson nagyon jól éreztem magam, én már régóta alkalmazom a pozitív gondolkodás technikáját és tényleg működik. Az elmúlt kb 10 évben nekem is sikerült a pozitív élet szemléletet erősítenem magamban, megtapasztaltam, hogy az emberi kapcsolatok minőségére igencsak pozitívan hat. Minden ember sokkal szívesebben van olyan közelében, aki képes nevetni, mosolyogni, nem háborog állandóan, hanem a megoldásokat keresi a nehézségekre. Az elhangzott idézetek nagyon ideillők voltak, a játékok érdekesek. Én azóta is húzok a pakliból reggelente. Sokaknak tetszett, viszont igazi hatása csak azokra van szerintem, akik hisznek benne. A végén a magyarságtudat erősítése rész, bár szívesen hallgattam, szerintem nem ideillő volt.  Remélem, még nem késtem el a kérésed teljesítésével, a pénteki előadással kapcsolatban. Belőlem vegyes érzelmeket váltott ki, némely helyeken élveztem az előadás azon részét, ami a pszichéről, a problémakezelésről szólt, de voltak percek, mikor sokalltam a pénz, a reklám többszöri, kicsit nyomulós jelenlétét - bár tudom, szükséges rossz. Az előadás, az önismereti játékok szerintem hasznosak, gondolatébresztők voltak, hogy kicsit elmélyedjünk magunkba nézzünk, milyenek is vagyunk, s milyennek láthatnak minket mások, a szülők, gyerekek....s hogy tudunk magunkból kihozni a lehető legtöbbet az eredményesség érdekében.

[close]

p. 7

Bár már több hasonló érzékenyítő képzésen vettem részt, s az idő szűke miatt kevés játékra volt idő, ahol jobban kidomborodhattak volna a személyiségjegyeink. Alapjában véve számomra hasznosnak mondhatom a délelőttöt, hiszen új információra, s olyan már meglévő, de elfeledett ismeretekre hívta fel a figyelmem, amit érdemes szem előtt tartani a pozitív irányú személyiségfejlődésem érdekében. Köszönöm, hogy ott lehettem.  Néhány gondolatot kértél az értekezleten hallottak kapcsán. Kíváncsian vártuk a "meglepetés"témát, és valóban elgondolkodtató dolgokat hallottunk. A pozitív gondolkodás mikéntje sokunkat foglalkoztatja. Mindenki szeretne gyakran mosolyogni, csupa jó dologra gondolni, és sikeresen átjutni az előttünk tornyosuló akadályokon. Tudjuk a mindennapokból, hogy ez nem is olyan egyszerű. A hallott pár órában útmutatást kaptunk az elinduláshoz, hogyan kezdjük el,s hogy bízzunk abban hogy lesz eredmény. Megtapasztalhattuk, hogy mennyire mások vagyunk még ha sok mindenben hasonlítunk is egymásra. Mindenkinek más jut eszébe egy rajzról, egy üres papírról, egy kifejezésről és mindenkinek más a fontos. Neked se lehet könnyű terelgetni bennünket. Tetszett, hogy a saját útjával bizonyította, hogy életképes az elgondolás. A fejben eldönthető dolgok, a célok kitűzése és megvalósítása, a nehézségek legyőzése mindenkinek megadatik, csak jól kell sáfárkodni velük,s ez a nehéz. Azért is jó hogy hallottam, mert olyan helyzetben érzem magam, mint a csacsi, aki tapossa, tapossa a kútban a ráhulló földet és egyszer majd felér a kútból, ha elég kitartó. A szüleimet már el tudtam engedni, de a nyolc év kemény nyomokat vésett a lelkembe, kitörölhetetlenül. Ahhoz is kaptam most segítséget, hogy a pozitív gondolatokat, idézeteket hasznomra fordítsam teljes lelki és testi felépülésem érdekében. Köszönöm neked is, neki is.

[close]

Comments

no comments yet