Programa Jornades Culturals 2016

 

Embed or link this publication

Description

Programa

Popular Pages


p. 1[close]

p. 2

dijous, 23 de juny 21.00 h: Les JORNADES CULTURALS DEL SOLERÀS 2016 s’inauguraran amb l’arribada de la Flama del Canigó a la Plaça de l’Església portada en relleus de torxes. Allí tindran lloc els parlaments de l’Il·lustríssim Alcalde, Sr. Jordi Sarlé i de la Presidenta de l’Associació de Dones, Sra. Dolors Preixens i, després de la lectura del Missatge de la Flama, s’anirà a encendre la foguera al Poliesportiu on, organitzat pel Xiringuito, es farà un Sopar de Revetlla al preu de 12 €: -De primer, Pica-pica i Amanida. -De segon, Pa amb tomàquet i pernil o Torrades d’escalivada amb llonganissa o tonyina. -Per postres, Coca de St. Joan amb moscatell. Vi, aigua, gasosa i cafè. Podeu apuntar-vos ja a l’Angelina: 628 044 305. dissabte, 25 de juny 19.30 h.: Exhibició de “Funky” a la Sala Polivalent, a càrrec de la canalleta que han assistit al curs organitzat i conduit per l’Àurea Farrús. (Organitza: ASSOCIACIÓ DE MARES I PARES DEL SOLERÀS, AMPA) 20.30 h.: Presentació del llibre “Quaderns” a la Sala Polivalent. La pròpia autora, la veïna dels Torms, Ramona Solé, ens presentarà la seva primera obra de misteri, un relat negre i rural. “La vida tranquil·la d'un poble lleidatà es veu alterada quan una dona desapareix i la recerca per trobar-la destapa alguns secrets d'uns veïns que viuen amagant el que realment són” (En acabar la presentació, es podran comprar exemplars i amb aquest codi QR podeu obrir un vídeo del Youtube amb el booktràiler del llibre)

[close]

p. 3

diumenge, 26 de juny 10.00 h.: Tirada de bitlles popular a la pista de Bitlles. Primerament, coca i xocolata. (Organitza: CLUB DE BITLLES EL SOLERÀS) 19.30 h.: Presentació del llibre "Els Cantadors" a la Sala Polivalent. L’Amàlia Ametlló i l’Ester G. Llop, dos dels autors, ens explicaran com, la recerca feta a una cinquantena de pobles, els ha permès fer aquest llibre que (donat el tema i amb tot l’encert, inclou un CD), recull la tradició dels cants religiosos que els homes dels pobles, generalment els caps de casa i d’edat adulta, entonaven en festes assenyalades, normalment des de dalt del cor. (Podreu comprar exemplars, en acabar) 21.00 h.: Concert de l’Orfeó Veus del Camp a la Sala Polivalent. Dirigit per Mª del Carme Valls. (Organitza: ORFEÓ VEUS DEL CAMP) dilluns, 27 de juny 10.00 h.: Sortida a l’embassament de l’Albagés Des de davant de la Cooperativa. Es farà una visita guiada a aquesta obra. (Organitza: COMUNITAT GENERAL DE REGANTS DEL CANAL SEGARRAGARRIGUES) 18.00 h.: Taller de cuina al menjador escolar del Centre Cívic. A càrrec de Mercè Rius. Obert a tothom. (Organitza: ASSOCIACIÓ DE DONES, ELAIA)

[close]

p. 4

21.00 h.: Xerrada "El futur de l'agricultura a Catalunya" a la Sala Polivalent. A càrrec de Carmel Mòdol, Enginyer Tècnic Agrícola i Enginyer Agrònom per l'Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de Lleida. (Organitza: AULA D’AGRICULTURA DEL SOLERÀS) dimarts, 28 de juny 19.00 h.:Taller “Tastets frescos d’estiu” a la Sala Polivalent. Les cuineres del poble ens deixaran provar petites mostres del seu art culinari. Desprès del taller de cuina, a les dones (poseu-vos guapes), se'ls farà un retrat. (Organitza: ASSOCIACIÓ DE DONES, ELAIA) 22.00 h.: Taller de gospel a la Sala Polivalent. Tindrem el privilegi de que ens faci aquest taller en Pere Guixè, director musical de Veus.kat, el primer cor municipal de gospel, jazz i música moderna de Lleida. El gospel és un estil musical d'origen religiós originat al començament del segle XX als Estats Units entre la població afroamericana, que es caracteritza per polifonies i síncopes. (Organitza: ASSOCIACIÓ DE DONES, ELAIA) dimecres, 29 de juny 19.00 h.: Xerrada-Demostració sobre l’ús dels desfibril·ladors a la Sala Polivalent. El Dr. Juan Ignacio Valgañón i l’infermer Xavier Asensio ens ensenyaran a utilitzar aquest aparell que tenim penjat a l’exterior del Centre Cívic i que pot ajudar a salvar una vida en cas d’aturada cardiorespiratòria.

[close]

p. 5

20.00 h. Taller: "Riure, una eina per la salut i la millora de l'optimisme" a la Sala Polivalent. A càrrec d’en Josep Mª Querol, Terapeuta de medicina natural i monitor de la dinàmica del riure. Activitat dirigida a persones que desitgen canviar la percepció de la seva pròpia realitat i del món que els envolta, en benefici personal i del seu entorn. (Organitza: ASSOCIACIÓ DE DONES, ELAIA) dijous, 30 de juny 10.00 h.: Sortida Arboretum-Agrònoms Visita guiada al Jardí botànic de Lleida. Entrada gratuïta pels jubilats i els menors de 12 anys; reduïda d’1 € per estudiants i grups. 11.30 h.: Visita guiada a Agrònoms (Campus Universitari de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària) oferta per en Jordi Graell. Sortida des de la plaça amb cotxe propi a les 9.25 h. (Organitza: ASSOCIACIÓ DE DONES, ELAIA) 19.00 h.: Xerrada sobre seguretat a la Sala Polivalent. Els Mossos d’Esquadra ens donaran uns consells molt útils sobre seguretat, tant al carrer com a casa. (Organitza: ASSOCIACIÓ DE JUBILATS) 20.00 h.: Xerrada “Violència masclista entre adolescents. Ets pare o mare? què has de saber?” a la Sala Polivalent. Indicadors bàsics per als pares i les mares que els permetin estar alerta i detectar si els fills i les filles poden viure una relació abusiva. A càrrec de Marta Peiró, tècnica de joventut de l’Oficina Jove i Cristina Guiu, tècnica i psicòloga del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), del Consell Comarcal de les Garrigues.

[close]

p. 6

divendres, 1 de juliol 21.00 h.: Nit de cinema a la Sala Polivalent. Abans de la pel·lícula es donarà un entrepà de pernil o formatge + beguda + gelat, per 4,50 € (Apunteu-vos al Xiringuito). 21.45 h.: Projecció del film “No se aceptan devoluciones” Valentí, un tipus faldiller, solter i egoista, un bon dia, per sorpresa, ha de fer-se càrrec d’una filla a la que no coneixia, fruit d'una aventura ocasional. Decidit a tornar-li la nena a sa mare, emprèn nn viatge amb ella a Los Angeles, però la convivència amb la nena acaba transformant-lo. La película llatina amb major recaptació, el cap de setmana que es va estrenar als Estats Units. dissabte, 2 de juliol 11.30 h.: Taller de sardanes a la Sala Polivalent. El Grup sardanista Balàfia ens ensenyarà com es balla la dansa de la nostra terra. La sardana és la dansa més bella de totes les danses que es fan i es desfan; és la mòbil magnífica anella que amb pausa i amb mida va lenta oscil·lant. Ja es decanta a l'esquerra i vacil·la, ja volta altra volta a la dreta dubtant i se'n torna i retorna intranquil·la, com mal orientada l'agulla d'imant. La sardana és la dansa més bella de totes les danses que es fan i es desfan. JOAN MARAGALL I en acabar, vermut per a tothom!

[close]

p. 7

20.00 h.: Representació de l’obra de teatre “FER UN CAFÈ” a la Sala Polivalent. Interpretada per Cristina Rodríguez i Lluís Niubó. Degut al petit format de l’obra, aquesta es representarà al mig de la Sala amb el públic al voltant dels intèrprets. Obra destinada a un públic major de 16 anys. Abans de començar, l’Emili Baldellou, el propi autor i director, ens explicarà Cóm mirar una obra de teatre. diumenge, 3 de juliol 10.30 h.: Tirada de bitlles de 8 pobles a la pista de Bitlles. Trobada de 8 Clubs de bitlles de diversos pobles. (Organitza: CLUB DE BITLLES EL SOLERÀS) 20.00 h.: Taller-Exhibició "Country" a la Sala Polivalent. El grup que durant el curs es troba cada dilluns per practicar aquest ball ens oferirà, juntament amb els seus professors i algun convidat d’altres pobles, una exhibició del que han aprés (i també podrem ballar amb ells). (Organitza: GRUP COUNTRY DEL SOLERÀS) durant tots el dies de les Jornades Culturals: Exposició de treballs del Taller de pintura A la Sala Polivalent podrem veure exposades les obres dels petits artistes del Soleràs, que ha fet el Curs de pintura amb la Ingrid Tost. (Organitza: ASSOCIACIÓ DE MARES I PARES DEL SOLERÀS, AMPA Col·labora: AULA DE PINTURA)

[close]

p. 8[close]

Comments

no comments yet