Στο Μουσείο Τύπου

 

Embed or link this publication

Description

Επίσκεψη

Popular Pages


p. 1

Δ΄ ΤΑΞΗ 2015-2016

[close]

p. 2[close]

p. 3

Σήμερα πήγαμε στο Μουσείο Τύπου. Εκεί ήταν μια κυρία που την έλεγαν Κατερίνα. Πρώτα πρώτα μας έδειξε τις παλιές εφημερίδες. Μας είπε πως οι εφημερίδες οι παλιές είναι πιο τσαλακωμένες, σκισμένες, πιο σκούρες. Έχουν άλλα γράμματα, διαφορετικές ημερομηνίες και διαφορετικούς τίτλους από σήμερα. Επίσης μας έδειξε μερικά κειμήλια και μερικά χαρτιά που ήταν γραμμένα με μελάνι από τον Κολοκοτρώνη. Μας έδειξε και εφημερίδες από σήμερα και μας είπε ότι τις εφημερίδες τις δίνουν σε βιβλιοδέτες και τις φτιάχνουν σαν βιβλία για να τις προστατεύουν αφού μαζεύονται πάνω από 1.000 σελίδες σε 3 μήνες. Μας έδειξε και το παλιό τζόκερ. Γιάννα Κ., Μαρία Μ.

[close]

p. 4[close]

p. 5[close]

p. 6[close]

p. 7

Στο Μουσείο Τύπου είδαμε πολλά πράγματα της παλιάς εποχής. Υπήρχαν πράγματα όπως παλιές εφημερίδες, εικόνες παλιών αγωνιστών, παλιά έντυπα και χρήσιμα βιβλία. Η κυρία που μας ξεναγούσε μας έδειξε μια παλιά επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Στο τέλος μάς έδειξε το ΛΟΤΤΟ που είχαν τα παλιά χρόνια. Δήμητρα Βλ., Μαγδαληνή Φ.

[close]

p. 8[close]

p. 9

Η υπογραφή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

[close]

p. 10[close]

p. 11

Το Μουσείο έχει πολλές παλιές και καινούριες εφημερίδες. Υπάρχουν επίσης πολλά βιβλία για την Πελοπόννησο. Υπάρχουν εφημερίδες και με περίεργους τίτλους όπως: «Τύπος», «Απελπισία», «Χρόνος», «Κραυγή», «Καρτερία», «Τραγέλαφος», «Αχαϊκή», και άλλες. Παναγιώτα-Άννα Κ.

[close]

p. 12[close]

p. 13[close]

p. 14[close]

Comments

no comments yet