Mosolygó Magyarországért

 

Embed or link this publication

Description

Fényképes Deák beszámoló a Mosolygós Magyarországhoz csatlakozásról

Popular Pages


p. 1

Fényképes beszámoló a Mosolygós Magyarország mozgalomhoz való csatlakozásról: Előzmény A szervezés menete Az ünnepség napja A hétköznapok mosolyai Terveink Előzmény Iskolánk-a Deák Ferenc Szakképző és Művészeti Szakközépiskola idén ünnepli alapításának 60.évfordulóját. Hatvan év nagyon sok idő, egy ember életében is és egy iskola életében is. Az iskola évfordulójának ünnepségére készülődése közben többükben felvetődött a gondolat, hogy a biztos szilárd múltból és a szinte naponta változó jelenből, hogyan tudnánk új utat építeni, feltöltekezni és egy újabb, derűsebb jövőre készülni. Manapság egy középiskolában tanító tanárral, szakoktatóval szemben nagyon nagy az elvárás. De mindenkinek, aki gyermekekkel, gyerekek között dolgozik, az oktató, nevelő munka mellett sokat, sokfelé kell adnia. Na de miből? Ezek a kérdések foglalkoztattak bennünket a készülődés közben és valahogy úgy voltunk vele, hogy legyen ez az évfordulós ünnepség egy kicsit más, mint a többi. Ne csak a múlttal foglalkozzunk, ne csak emlékezzünk, hanem tervezzünk és építsünk valamit közösen szülők, diákok, tanárok. Ilyen előzmények után találtunk rá az interneten a Mosolygós Magyarországért politikamentes összefogásra. Kézenfekvő volt az elhatározás, hogy csatlakozzunk ehhez az összefogáshoz, kötelezzük el magunkat a mosoly és a pozitív gondolkodás mellett. Megszületett az iskolában egy,,keménymag”,akik segítségével kidolgoztuk a csatlakozás lépéseit. A szervezés menete Az ünnepélyes csatlakozást tehát az évfordulós ünnepség keretein belül szerettük volna megoldani, de addig nagyon sok feladatot kellett még elkészítenünk. Elsőként felvettük a kapcsolatot az összefogás megálmodójával –Farkas Évával-és terveinket megosztottuk vele. Rengeteg segítséget és támogatást kaptunk tőle a program beindításához. Több telefonbeszélgetés és levélváltás után végül belevághattunk a megvalósításba.

[close]

p. 2

Első lépésként megvitattuk a csatlakozás lehetőségét a tantestülettel a szülői munkaközösséggel és a diákönkormányzattal. Minden fórumon örömmel fogadták az elképzeléseinket és nagyon jó ötletnek tartották. A terveink ismertetésére született az „Öröm-hír, Mosoly-híd” prezentáció, amely segítségével, konkrét bizonyítékokkal támasztottuk alá terveinket. Mindenkit meg tudtunk győzni a mosoly hatalmáról. A szervezés következő lépéseként –immár a diákok és pedagógusok, sőt még a kisegítő állomány dolgozóinak beleegyezés ével-elterveztük, hogy mit szeretnénk megvalósítani az iskolában a program részeként és hogyan fogjuk használni a csatlakozás jelképredszerét. A Mosolygós Iskola címerek kihelyezésén túl szerettünk volna olyan helyeket létrehozni az iskolában, ahol a tanárok és diákok is egy pár percet eltöltve, megnyugodnak, feltöltekeznek. Ahol olyan pozitív, lélekfrissítő üzeneteket találnak, hogy elfeledkeznek az éppen adott problémájukról és egy kicsit feltöltekezve folytathatják a munkájukat, tanulásukat. Így született meg a DEÁK MEGÁLLÓ nevű kis térrész- az iskola legforgalmasabb pontján, ahol elhelyeztünk egy Mosolyfalat és itt került kialakításra a Pozitív Plusz Sarok is. Az alkotás pillanatai képekben láthatóak: Nagyon sok mosoly született már a készülődés közben is. Nem hiába mondják, hogy a közösen végzett munka összehozza az embereket.

[close]

p. 3[close]

p. 4[close]

p. 5[close]

p. 6

Ez a hely lett az iskolánkban az, ahol meg lehet állni egy percet és a hozzánk csak betérő szülő, vagy látogató is rögtön vidám derűs hangulatba kerül. Itt tudunk szólni a diákokhoz, üzenni nekik, nem egyszer egy-két viccel megnevettetni őket.

[close]

p. 7

És a végeredmény, amely mindennap teszi a dolgát és minden hétfő reggelre megújult bölcsességekkel és vidám olvasnivalóval várja a betérőket. Az ünnepség napja A készülődés után végre elérkezett a csatlakozás napja :

[close]

p. 8[close]

p. 9[close]

p. 10[close]

p. 11[close]

p. 12[close]

p. 13[close]

p. 14[close]

p. 15[close]

Comments

no comments yet