Conceptontwikkeling: Diner voor Enschede

 

Embed or link this publication

Description

Conceptontwikkeling: Diner voor Enschede

Popular Pages


p. 1

dinervoorenschede.nl Een concept van Jamila Blokzijl voor leefstad Enschede i

[close]

p. 2

Het concept ‘Social Dining’: In Amerika is het dé trend van de afgelopen jaren: uit eten met bekende en onbekende mensen met (vaak) een gemeenschappelijke interesse. Een tafeltje op het platteland, ergens op de Oude Markt of op een bootje aan het Twentekanaal. Je weet maar nooit waar je terecht komt en met wie je gaat eten als je een reservering maakt op dinervoorenschede.nl. Jouw eetpartners hebben een eigen verhaal over de stad en de locatie die je misschien nog niet kent levert gespreksstof op. Je krijgt van tevoren beperkte info over de eetpartner(s) en komt nog niets te weten over de locatie. De site bepaalt waar iedereen naartoe gaat. Wat je zelf kunt aangeven is met hoeveel personen je wilt eten (afhankelijk van jouw wensen), eventueel met een man of een vrouw en welke wijk jouw voorkeur heeft. Een open tafel wordt gepromoot zodat je kunt ‘aanschuiven’. Op de website staat een overzicht van de deelnemende restaurants. dinervoorenschede.nl verzorgt de tafel met stoelen, servies en het bestek. Het gekozen restaurant regelt de bezorging naar de desbetreffende locatie of bedient jullie in het restaurant zelf. Je betaalt van tevoren met iDeal, zodat er zich na het etentje geen ongemakkelijke situaties voordoen. Kijk rond in Enschede en leer je medebewoners kennen. Wie weet ga je via deze weg een nieuw pad op? Je hebt sowieso een gezellige avond met heerlijk eten! Enschede, een stad om te leven. Waar de toekomst elke dag opnieuw begint. Vandaag weer. Nu.

[close]

p. 3

Nieuw in Enschede? Single? Gespreksmaatje? Je bent net met je gezin naar Enschede verhuisd en vindt het leuk om op een ontspannen manier kennis te maken met (de mentaliteit van) de inwoners, de leuke plekjes op te zoeken en wellicht een nieuwe vriendschap op te bouwen. Misschien ben je wel op zoek naar een nieuwe partner en vind je het spannend om op een blind date te gaan. Het voordeel is dat jullie allebei in Enschede wonen en daarom allebei een eigen verhaal te vertellen hebben. Woon je al een hele tijd in Enschede en ben je nog iedere dag verrast door wat de stad te bieden heeft? Iedereen is welkom aan tafel.

[close]

p. 4

Hoe werkt het? Om een tafel te reserveren surf je naar dinervoorenschede.nl ; y 2 f 1 Maak een loginnaam aan. 2 Met welk doel je uit eten wilt kun je aangeven met symbolen. Zo kun je bijv. aangeven of je met een man of een vrouw wilt daten, je nieuw in Enschede bent of gewoon voor de gezelligheid meedoet. 3 Geef aan welke wijk en/of restaurant je voorkeur heeft. 4 Kies met hoeveel personen je uit eten wilt. Je kunt tafelen met een groep van 2 tot en met 12 personen. 5 Prik een datum. 6 Wacht tot er een match is. 7 Zodra de tafel vol is, krijgt iedereen die heeft gereserveerd een bericht met de locatie en de menukaart van het restaurant. 8 Kies een gerecht en betaal met iDeal. 9 Geniet van het diner op locatie! 10 Deel je verhaal op de website en op facebook.

[close]

p. 5

Leefstad Enschede Rust: Als een gezin nieuw is in de stad, is dinervoorenschede.nl een laagdrempelige manier om kennis te maken met de omgeving en de mensen. Zo ontstaat er een ontspannen houding tegenover nieuwe gebeurtenissen. Persoonlijke ontwikkeling: De Enschedeërs kunnen een andere kant van de stad beleven door te dineren op plekken waar zij misschien wel nooit zijn geweest. Door de steeds groter wordende stad is het benaderen van mensen steeds ongebruikelijker geworden. dinervoorenschede.nl maakt het ook voor hen mogelijk nieuwe mensen te leren kennen. Beschikbaarheid: Gelukkig zijn er genoeg faciliteiten om het leefbaar te maken voor de inwoners van Enschede. Door de diversiteit aan mogelijkheden is het makkelijker om samenwerkingen aan te gaan met bedrijven. Toegankelijkheid: De inwoners van Enschede kunnen met dinervoorenschede.nl laten zien dat zij ook voor nieuwe inwoners gastvriendelijk zijn en open staan voor nieuwe ideeën die hun Enschedese leven kunnen verrijken.

[close]

p. 6

Implementatie DE LIEFDE VOOR ELKAAR BEGON OP HET RUTBEEK. De gebruiker kan worden gevraagd of het diner mag worden vastgelegd voor promotionele doeleinden. De foto’s komen terecht in abri’s in Enschede en andere steden en op de website. De poster beeldt een van de georganiseerde diners uit. Het verhaal achter de ontmoeting is in één sterke zin samengevat. Op de achtergrond is een typisch Enschedese locatie te zien. Als mensen graag meer willen weten kunnen ze naar dinervoorenschede.nl surfen. Daarop vinden ze de URL van Stad van nu, de facebookpagina waar nog meer foto’s en verhalen op staan en als iemand uit Enschede (via de poster) op de site komt, kan er een tafeltje worden gereserveerd. dinervoorenschede.nl

[close]

p. 7

Effecten Het voordeel van dit concept is dat de Enschedeërs er zelf aan meewerken. De locatie kan wel worden bepaald door een externe partij. Het publiek krijgt de indruk hoe Enschede eruitziet, wat inwoners hebben gedaan om hier te kunnen leven en het meest belangrijk: met welk doel ze hier zijn gekomen. Trots zijn op Enschede, maar wel met een eigen draai. En dat maakt een stad levendig en veelzijdig. Enschede staat momenteel (in 2012) op nummer 11 in de lijst van de grootste gemeenten van Nederland. Momenteel staat Nijmegen op 10. Mijn streven is dat dit concept onderdeel wordt van de promotie die ervoor zorgt dat mensen naar Enschede toetrekken. Voor werk, een gezinsleven, liefde, stabiliteit. Om te leven. De gemeente wordt op deze manier groter en maakt zo meer kans om Nijmegen van de tiende plek te stoten. Als Enschede in de top 10 komt te staan creëert het weer kansen om de gemeente volledig en aantrekkelijker te maken. Zolang rust, persoonlijke ontwikkeling, toegankelijkheid en beschikbaarheid behouden blijven.

[close]

p. 8

Contact en mogelijke partners Jamila Blokzijl Tel.: 0657004303 E-mail: jblokzijl86@gmail.com Werkt mee aan/onderdeel van dinervoorenschede.nl Ik ben conceptontwikkelaar, geboren en getogen in Enschede. Tijdens het brainstormen over nieuwe ideeën heb ik gedacht aan de veranderende samenleving en hoe mijn (Enschedese) oma hier mee omgaat. Zelf hecht ik veel waarde aan herinneringen gemaakt in Enschede. Vooral als het gaat om de sociale contacten en gebeurtenissen die ik met hen heb mogen delen. In de toekomst moeten de inwoners ook plezier kunnen beleven aan wat hen overkomt en zich vooral welkom voelen in de stad die blijft groeien. Werkt mee aan promotie voor nieuwe gezinnen, diner cadeau Diner in het restaurant of op locatie (Volkspark) Eten bestellen op locatie

[close]

Comments

no comments yet