Riviera Strand

 

Embed or link this publication

Description

Hotell & ägarsviter i båstad

Popular Pages


p. 1

Hotell & ägarsviter i båstad

[close]

p. 2[close]

p. 3

en sv e nsk som m arkl assi ke r

[close]

p. 4

Båstad – Sveriges riviera Båstad är en av landets mest kända badorter. Varje sommar förvandlas det idylliska samhället på Bjärehalvön till ett semesterparadis med hög puls. Det stora dragplåstret är den berömda tennisturneringen Swedish Open som år efter år lockar världsspelare och skapar en internationell atmosfär. Men Båstad erbjuder mer än bara tennis och nöjesliv. Den vackra Bjärehalvön är också känd för sina många konstnärer och lokala matproducenter. Här finns dessutom flera golfbanor och en fantastisk natur med fina bokskogar, mäktiga klippor, underbara sandstränder och ett glittrande hav. Välkommen till Sveriges riviera. Båstad ligger knappt 25 km från Ängelholm Helsingborg Airport som har flyglinjer till bland annat Bromma och Arlanda. Med bil tar du dig snabbt till E6:an och därifrån har du 100 km till Malmö, 140 km till Köpenhamn och 170 km till Göteborg. Det finns även goda tåg- och bussförbindelser.

[close]

p. 5

Gustaf V var en av pionjärerna som gjorde tennisen känd i Båstad. Han spelade flera mästerskap under pseudonymen Mr G.

[close]

p. 6[close]

p. 7

Drömboende för hela familjen Riviera Strand ligger vid Malens havsbad i Båstad med en milslång sandstrand som närmaste granne. På detta fantastiska läge säljer vi nu 51 av totalt 148 moderna familjesviter – alla fullt utrustade och möblerade. När du som ägare inte bor i sviten hyrs den ut av hotellet och du får del av intäkterna. Hotel Riviera har anor från 1930-talet och vi har återskapat det klassiska badhotellets charm i en modern semesteranläggning med alla tänkbara bekvämligheter. På Riviera Strand kombinerar du hotellets alla fördelar med ett privat semesterboende. Här finns dessutom ett underjordiskt garage, en högklassig restaurang och ett välutrustat gym. På nära håll hittar du även tennisbanor, motionsspår, golfbanor och mycket mer. Riviera Strand är ett drömboende för hela familjen.

[close]

p. 8

På Riviera Strand kan du koppla av med mingel och mat efter en skön semesterdag med tennis, golf, bad och andra utomhusaktiviteter.

[close]

p. 9

Riviera Strand ligger alldeles intill Båstads fina sandstrand – en tillgång oavsett årstid, liksom poolhus, restaurang, gym och andra faciliteter. Klassiskt badhotell Hotel Riviera uppfördes 1932 efter ritningar av August Svensson. Byggnadsstilen är en blandning av nyklassicism och funktionalism. Det anrika badhotellet i Båstad var under många år ett populärt dansställe där flera svenska artister uppträdde, bland andra storheter som Alice Babs, Povel Ramel och Evert Taube.

[close]

p. 10[close]

p. 11

Kvalitet och design Idén med Riviera Strand är att erbjuda ett semesterboende av högsta klass. Möller Arkitekter i samarbete med Stellan Paulie har tagit tillvara Hotel Rivieras arkitektoniska värden och designat en modern hotellanläggning som harmonierar med det unika strandläget. Även interiört har ambitionerna varit höga. JV Arkitekters val av inredning och möbler bidrar till att skapa en både elegant och trivsam miljö. På gårdssidan mot havet finns kronan på verket, ett fantastiskt poolhus som ger möjligheter till lek och motion. Poolhuset är signerat Liljewall arkitekter.

[close]

p. 12[close]

p. 13

Alla sviter har ett litet kök med moderna bekvämligheter. Designen är elegant med mörkt trälaminat, rostfritt stål och ljus marmor. Hotel Rivieras charm har återskapats för en ny era. Den klassiska loggian har byggts in med ett glastak och bildar nu en grönskande oas i restaurangens mitt. Foajébyggnaden fogar samman gammalt och nytt i olika nivåer med dubbel rumshöjd. På så sätt skapas rymd och en välkomnande känsla.

[close]

p. 14[close]

p. 15

” Idén med Riviera Strand är att erbjuda ett semesterboende av högsta klass.

[close]

Comments

no comments yet